Самоучител ви препоръчва:

28.06.2024 г.

Дебатът Байдън-Тръмп | dLambow

(The Biden-Trump debate) -

Дебатът Байдън-Тръмп от 27 юни 2024 г. в студиото на CNN в Атланта


Резултати от дебата

Дебатът Байдън-Тръмп се проведе на 27 юни в студиото на CNN в Атланта, Джорджия. Според резултатите от анкетата на телевизионния канал 67% от зрителите присъждат победата на републиканеца, 33% - на демократа.

Според канала представители и спонсори на Демократическата партия нарекли речта на Байдън неизразителна и несвързана и обмислят да го заменят за предстоящите президентски избори.

Дебатът Байдън-Тръмп
Дебатът Байдън-Тръмп (The Biden-Trump debate)

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Формално Демократическата и Републиканската партия не са номинирали още Байдън и Тръмп за свои кандидати, но се очаква те да станат основните претенденти за този пост.

82% от избирателите смятат, че 81-годишният демократ е твърде стар, докато 59% казват, че републиканецът е твърде опасен, според проучване на Bloomberg News/Morning Consult.

Ето подробности за самия дебат

На 27 юни 2024 г. се проведе първият телевизионен дебат между президента на САЩ Джо Байдън и бившия президент Доналд Тръмп. Дебатът беше излъчен от студиото на новинарската телевизия CNN в Атланта, щата Джорджия.

Ето някои ключови точки:

  • - Дебатът започна в 21:00 часа местно време (03:00 часа българско време) и се състоя без публика (в студиото).
  • - Само Байдън и Тръмп отговаряха на условията за участие в дебата, като имаха достатъчно щатски гласове и получаваха най-малко 15% в четири отделни национални проучвания на регистрирани или вероятни гласоподаватели.
  • - Правилата включваха заглушаване на микрофоните по време на дебата, освен за кандидата, чийто ред е да говори. Модераторите се стремеха да осигурят спазване на регламентираното време и цивилизована дискусия.


Този дебат бе най-ранният президентски дебат в съвременната американска история, проведен повече от 4 месеца преди изборите на 5 ноември 2024 г. Изборите са от голямо значение, а анализаторите смятат, че има риск за двамата кандидати, които са в оспорвана надпревара и имат ниско одобрение сред избирателите.

Байдън и Тръмп са най-възрастните кандидати в историята на САЩ, които се борят за президентския пост, и зрителите със сигурност ще поставят под въпрос техните когнитивни способности и емоционална устойчивост.

-------
Вместо да проклинаш мрака, запали свещ!
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговор.
----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

В помощ на българите - у нас и по света: