21.11.2012 г.

Kонференция на Фалун Дафа в Израел - Сряда, 14 Ноември 2012 г.

 
Практикуващи Фалун Дафа в традиционни китайски костюми демонстрират медитативните упражнения на практиката в Ерусалим на 19 октомври 2012 г. по време на събития организирани преди конференцията за обмяна на опит в самоусъвършенстването, която се провежда на следващия ден. de.minghui.org)
 
 
 
  В Тел Авив, вторият по големина град в Израел се проведе конференция за обмяна на опит в самоусъвършенстването по Фалун Дафа. В конференцията, която се състоя на 20 октомври 2012 г. освен последователи на практиката от Израел имаше и двадесет участници от Русия.

В деня преди конференцията, последователите на Фалун Дафа организираха дейности в столицата на Израел Ерусалим, за разясняване на истината свързана с продължаващото преследване на практиката в Китай от китайският комунистически режим. Фалун Гонг се практикува свободно в над 70 страни днес, но в родината си Китай, е предмет на документирани тежки нарушения по отношение на човешките права на тези, които го практикуват. Потискането на практиката е започнало на 22 юли 1999 г.

За да покажат красотата на практиката, практикуващите демонстрираха петте медитативни и лесни за научване упражнения на практиката, които спомагат за подобряване на тонуса на тялото и разказаха на минувачите за същността на практиката.

Практикуващите организираха и петиция в която се призовава върховния комисар на ООН по правата на човека, да започне официално разследване, което да се фокусира върху отнемането на органи от практикуващи Фалун Дафа в Китай, за което се твърди, че се ръководи от китайската комунистическа партия (ККП. Много от минувачите се подписаха в петицията.

По време на конференцията 14 практикуващи Фалун Дафа акцентираха в своите есета как са успели да се научат на повече самоконтрол и как са успели при различни обстоятелства са се освободят от лични привързаности.

Различните хора имат различни цели в практиката: за някои целта е здраве, за други освобождаване от стреса, за трети емоционален баланс, повишаване на енергията, релаксация и духовно извисяване. Но най-висшата цел във Фалун Дафа, както се споменава в книгата „Джуан Фалун"(цялостната философия на практиката), е именно духовното извисяване, което включва просветление, духовно съвършенство, откъсването от различни желания и емоции без да се нарушава нормалният живот на индивида в обществото, завръщане към първоначалната, истинска същност и постигане на Дао или съвършенство.

Практикуваща Фалун Дафа сподели, как е спасила брака си чрез практиката, която й е помогнала да се поучи от грешките си.

Последователка на Фалун Дафа от Русия сподели как е оцеляла след тежко заболяване.

Друга практикуваща сподели първите си стъпки в практиката.

Практикуваща Фалун Дафа от Хонг Конг сподели как една зла организация като китайската комунистическа партия (ККП) се опитва да се намесва с Фалун Дафа в Хонг Конг. В стила на Мао, ККП се опитва да клевети практиката и нейният основател Ли Хонгджъ, посредством банери и пропаганда. Тя сподели, как през последните месеци многократно имала възможност да разговаря с полицейски служители и с някои представители на про-комунистки организации с цел да им разясни, че ККП провежда политика на оклеветяване на практиката и че това е неосновано и нарушава човешките права на практикуващите в Китай.

Практикуваща Фалун Дафа от Израел, която в момента живее във Франция, разказа как тя и нейният съпруг организирали летен лагер за децата на практикуващите Фалун Дафа. Те отвели децата в живописна местност във Франция, където имали възможност да изпълняват заедно упражненията на практиката и да изучават основният текст, книгата „Джуан Фалун".

Участниците в конференцията споделиха, че съвместните дейности и обмяната на информация и опит в самоусъвършенстването ги е обогатил духовно и са се почувствали по-зрели и вдъхновени.

Информация за Фалун Дафа (Фалун Гонг)

Фалун Дафа, известна още с името Фалун Гонг, е древна китайска практика за самоусъвършенстване на духа и тялото, която съчетава комплекс от пет медитативни упражнения за повишаване на енергията на тялото и философските принципи „Истина, Доброта, Търпение" - за повишаване нивото на съзнание и морал. Над 100 милиона души в 114 държави по света практикуват Фалун Дафа.

От 1999 г. насам практиката е преследвана от китайския комунистически режим, поради факта, че практикуващите са били почти два пъти повече от членовете на партията по онова време. Според данни на китайското правителство, през 1999 г. практикуващите са били между 70 и 100 милиона души.

Преследването продължава и до днес, въпреки изобличаването му по цял свят. В Китай практикуващите са подлагани на изтезания, затваряни са в трудови лагери и затвори, бити са, семействата им са разделяни, а много деца са останали сираци.

През 2006 г. двама канадски експерти публикуваха доклада „Кървава реколта", който потвърди твърденията, че практикуващи Фалун Гонг в Китай са използвани насилствено като банка за органи. Базирайки се на над 33 вида доказателства, двамата експерти стигнаха до заключение, че практикуващите са убивани и органите им са отнемани насилствено и продавани за трансплантация. Според доклада, след началото на преследването на Фалун Гонг през 1999 г., трансплантациите на органи с неизяснен произход в Китай са нараснали лавинообразно.

Благодарение на практикуващи Фалун Гонг, избягали от комунистически Китай, светът вече знае за едно от най-чудовищните преследвания на хора в мирно време. Информация за преследването се разпространява всеки ден и благодарение на усилията на хиляди правозащитници по цял свят, на редица медии и други информационни източници, които разкриват истинската картина за преследването като разбиват цензурата в Китай.

Европейският парламент, ООН, Конгресът на САЩ, правителствата на Канада, Германия, Австралия, Япония и многобройни организации, подкрепят усилията на практикуващите Фалун Дафа по света за спиране на преследването.

По: de.minghui.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.

Най-популярните публикации тук: