4.06.2010 г.

Фейсбук – губене на време или начин за общуване?

Фейсбук – губене на време или начин за общуване?

В последно време Фейсбук се превърна в един от най-посещаваните сайтове в България. Все повече хора се регистрират и се свързват с познати от България и света, създават нови приятелства, обменят информация, публикуват свои снимки и клипове. Фейсбук се превръща в ежедневие за много от тях.

Дали това е загуба на време или начин за общуване и създаване на връзки? Някои хора ще кажат така: „ Да, това е прекрасен начин да се свързваш с приятели, да попадаш на интересни факти и да запълваш времето си!”.

Но дали наистина Фейсбук може да ти даде вярната информация, която търсиш? Дали не представлява просто сбирка на побъркани групи, в които много хора се присъединяват просто така или сайт, от който да теглиш тъпи късметчета по цял ден? Или е място, в което да си губиш времето, вместо да прочетеш някоя книга или да излезнеш с приятели?

Фейсбук може да бъде както бърза връзка между хората, така и зараза. Хората се пристрастяват към стоенето пред компютъра, висят във Фейсбук и преглеждат публикуваните от техни познати връзки и коментари. Фейсбук е и най-бързият начин за разпространяване на клюки. Публикува ли се нещо във Фейсбук, цяла България разбира за него. Дали обаче информацията е вярна? Това е въпрос без отговор.

В последно време масово из Фейсбук чрез безполезни клипове се разпространяват компютърни вируси, които целят да откраднат потребителските имена и паролите на хората, при което в техните компютри се инсталира зловреден софтуер. Това показва, че хората, освен че си губят времето във Фейсбук, гледайки „забавни” клипове, могат да навредят на компютрите си.

Вие преценете, дали имате нужда да стоите по цял ден увас и да чатите с приятелите си, вместо да излезнете с тях навън и малко да се раздвижите. Фейсбук може би помага на хората, които го използват умело. Той е много полезен, когато е част от живота на някого, а не когато е начин на живот!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

В помощ на българите - у нас и по света: