4.06.2010 г.

Фейсбук – губене на време или начин за общуване?

Фейсбук – губене на време или начин за общуване?

Facebookgubene na vreme ili nachin za obshtuvane?

В последно време Фейсбук се превърна в един от най-посещаваните сайтове в България. Все повече хора се регистрират и се свързват с познати от България и света, създават нови приятелства, обменят информация, публикуват свои снимки и клипове. Фейсбук се превръща в ежедневие за много от тях.

Дали това е загуба на време или начин за общуване и създаване на връзки? Някои хора ще кажат така: „ Да, това е прекрасен начин да се свързваш с приятели, да попадаш на интересни факти и да запълваш времето си!”.


Фотоизточник: images.google.com


Но дали наистина Фейсбук може да ти даде вярната информация, която търсиш? Дали не представлява просто сбирка на побъркани групи, в които много хора се присъединяват просто така или сайт, от който да теглиш тъпи късметчета по цял ден? Или е място, в което да си губиш времето, вместо да прочетеш някоя книга или да излезнеш с приятели?

Фейсбук може да бъде както бърза връзка между хората, така и зараза. Хората се пристрастяват към стоенето пред компютъра, висят във Фейсбук и преглеждат публикуваните от техни познати връзки и коментари. Фейсбук е и най-бързият начин за разпространяване на клюки. Публикува ли се нещо във Фейсбук, цяла България разбира за него. Дали обаче информацията е вярна? Това е въпрос без отговор.

В последно време масово из Фейсбук чрез безполезни клипове се разпространяват компютърни вируси, които целят да откраднат потребителските имена и паролите на хората, при което в техните компютри се инсталира зловреден софтуер. Това показва, че хората, освен че си губят времето във Фейсбук, гледайки „забавни” клипове, могат да навредят на компютрите си.

Фотоииточник: images.google.com

Вие преценете, дали имате нужда да стоите по цял ден увас и да чатите с приятелите си, вместо да излезнете с тях навън и малко да се раздвижите. Фейсбук може би помага на хората, които го използват умело. Той е много полезен, когато е част от живота на някого, а не когато е начин на живот!
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.

Най-популярните публикации тук: