петък, 30 декември 2011 г.

1680: Как ни оценявя пазара (Kak ni ocenyava pazara)?

Пазара е базов регулатор на икономиката и стопанската система в държавата и в международните икономически отношения. Освен това, той е и обективен оценител за ценността на една фирма или човек, т.е. какво мисли обществото за тях, чрез своя уникален инструмент - парите.

Обичайно явление е когато хората се срещат с приятели, взаимно са отправят похвали. Даже често се случва да се питаме - "Как е новата ми пола?", "Харесваш ли новия ми костюм?" И отговорите са почти моментални - "Супер си!". Това е съвсем очаквано - кой би си развалил приятелството заради някаква си дреха? Затова този вид оценки са субективни и от тях не можем да придобием реална представа за себе си.

Тогава, коя е реалната, обективна оценка, която можем да получим за себе си, без да се притесняваме, че ще ни кажат каквото искаме да чуем. Парите! Ако поставите нещата до плащане ("Щом ми харесваш домашната ракийка, колко ще ми платиш за нея?). Естествено, приятелите понякога и на тази жертва ще са готови, но ще го направят ли повторно?

Хората трудно разбират, че пазарните отношения, изразяващи се в пари, са най-обективната оценка, която дава за тях обществото, именно чрез парите. В този смисъл, ако пренебрегнем някои пазарни изкривявания, парите са най-обективния критерий за ценността на един човек или фирма в обществото.

Колкото повече пари получават и имат, толкова са по-ценни. Затова е много голям грях да втълпяваш в главите на хората от най-ранната им възрастм "По-добре беден, но честен." при положение, че бедния човек е беден, защото обществото не го оценява. Пък и какво му е честното да си беден?

Разбира се, казаното е валидно когато обществото дава оценка за индивида. Но ако живеете в гората, в планинска пещера или на Луната, където освен Вас няма други хора, тогава критериите за оценка определено ще са други и ще са свързани с възможността да се оцелява - тогава колкото по-дълго оцелявате, толкова сте по-специални.

Още подробности за този феномен - пазара, тук >>> И нека Новата 2012 година да Ви направи мноооого ценни!
-------------------------------------------------
Фотоизточник: google.images

сряда, 28 декември 2011 г.

1679: Мениджмънт е по-щироко понятие от управление (Management - upravlenie).

Терминът мениджмънт е доста по-широк от това просто да се ръководи един бизнес и има множество различни значения. 

Преди всичко, това е умствена трудова дейност, насочена към увеличаване на получаваната от предприятието печалба, т.е. това действително е процес на съзнателно довеждане на нещата до правилното им състояние.

Мениджмънт е целенасочено въздействие за насочване на действията в управлявания обект в нужното русло и получаването на желаните резултати.

В рамките на този процес се използват възможностите на анализа, постоянното наблюдение за пазарната ситуация, изучаване на съществуващото пазарно търсене на произвежданите стоки и своевременната реализация (продажба) на готовата продукция
 
Към това се добавя и работата с персонала. Повече за мениджмънта като професия по управлението тук >>>
-------------------------------------------------

1678: Професията учител позволява работа с допълнителен доход (Profesiata uchitel - rabota za dopalnitelen dohod).

Всеки знае, че децата най-много се учат и възприемат знания за света около себе си не от това което наизустяват и на следващия ден - забравят, а от личния пример на по-големите около себе си, на които искат да подражават, за да изглеждат и те големи. 

Със своята работа учителите е добре да бъдат личен пример за тях.
Като, че или това е работата на учителя? А може би и нещо повече? 

Освен уроците и покрай заучаването на учебната дисциплина, да успее да научи децата и на нещо от живота, като дисциплина, трудолюбие, последователност, отговорност. 

Понякога да дава съвети, които наистина могат да са нужни, когато се наложи. Още за професията учител - работа не само с тебишир тук >>>
-------------------------------------------------

1677: Повече за английската диета за отслабване

Главно правило за всяка диета за отслабване, да не говорим за тези, които влизат в категорията на световните диети, е ефективното разпределение на калориите в продължение на денонощието.

Продължителността на английската диета за отслабване е една седмица, колкото е продължителността и на тибетската диета.

По този начин се свалят 3 килограма, с които едва ли ще стигнете до идеалното тегло, но пак е нещо за начало. Повече подробности за английската диета от поредицата на световните диети тук >>>
-------------------------------------------------

1676: Игри, игрички и играчи за малки и големи (Igri za udovolstvie).

Процесът на игра в природата е по-присъщ на младите особи (децата), като по този начин играчите получават навици и социален опит, полезни за живота на възрастните и в този смисъл може да се счита за вид приятно обучение. 

Често се използва игрови инструментариум, наречен най-общо играчки.

Обикновено играта е присъща за младите хора, има много разновидности, а някои от тях са изключително насочени към възрастни хора. 
 
Чрез нея се активизират мозъчната и мускулна дейност на играчите, като се имитират истинските жизнени процеси, осъществявани винаги в определени рамки (игрово поле) и време. Още за игрите с играчки за играчи тук >>>
-------------------------------------------------

вторник, 27 декември 2011 г.

1675: Работата във София дава добри възможности (Rabotata v Sofia).

Работата във София дава не малко възможности да се разчита на изключително права по разпространението, което е добра новина по отношение на конкуренцията. Но все пак и това трябва да се завоюва и договори. 

Ако не си го завоюваме с компетентност и ефективност, едва ли ще ни го сервират на тепсия. Не бих казал, че този вид дейност е типичната надомна работа, но ако прочетете внимателно казаното по-горе, ще се убедите, че тя има и не малък надомен елемент.
Но най-безопастния начин да се изявите в и да се възползвате от тази възможност за доходи, е като я стартирате надомно, като надомна работа в София, през интернет. Как?... Подробности за работа в София като търговски представител тук >>>
-------------------------------------------------
 Фотоизточник: google.images

четвъртък, 22 декември 2011 г.

1674 - Как се започва надомна работа без пари (Zapochnete nadomna rabota bez pari)?

Самостоятелният бизнес в интернет, като начин да се започне надомна работа без влагането на пари, колкото и прост и елементарен да изглежда, изисква упорита и настойчива работа, особено ако се опитвате да го работите от къщи, по простата причина, че така няма кой да Ви пришпорва и трябва сами да се мотивирате, а това не е лесно.

Иначе в интернет е пълно с безплатни услуги, но това не означава, че като са безплатни, Вие веднага ще сте в състояние да ги ползвате. Всъщност, ще Ви е нужно доста време, за да ги проучите и изпробвате, докато най-накрая разберете за какво става дума, а това повярвайте ми, може да Ви отнеме и години - въпрос на организация и настойчивост.
-------------------------------------------------

сряда, 21 декември 2011 г.

1673 Какво е това туризма Turizam - kakvo ima zad horizonta)?

Туризмът може да е и еднодневен излет, но обикновено се прави с нощувка, понякога на открито в палатка, друг път в туристическа хижа, в стая с нарове за повечко хара, а понякога и в хотели, в които се предлагат различни услуги.
Връзка

Често се използват маркирани маршрути по живописни местностти с обхождане на определени забележителност от природен или исторически характер, чийто обхождане или прехода от един обект до друг, може да продължи от 2-3 до 5-7 часа... Още за понятието туризъм тук ...
-------------------------------------------------

вторник, 20 декември 2011 г.

1672: Логистиката е важен елемент от бизнеса (Polzvate li biznes logistika)?

Първите логисти са се появили в древна Гърция, като там задачата им била да начисляват данъците.

След това в Напольоновата армия, от началото на 18-ти век, те организирали обоза - осигуряването на палагки, храна, муниции и други армейски нужди от един пункт до следващия, като разпределяли снабдяването между подразделенията.


Понятието се появява у нас в периода на установяване на пазарни отношения от началото на 90-те години и оттогава се развива активно.

Интереса към тази дейност се обуславя от потребностите от развитие на бизнеса и икономиката и увеличените транспортни потоци, като по този начин усилията на логистичните фирми са насочени основно към създаването на ритмични доставки и намаляването на разходите. Как логистиката намалява бизнес разходите, тук >>>
-------------------------------------------------

понеделник, 19 декември 2011 г.

1671: Как и кога да използваме реклама (Kakvo e tova raklama i koga Vi tryabva?)

Според Американската асоциация по маркетинг, рекламата представлява форма на нелично представяне и придвижване на
 • идеи, 
 • стоки и 
 • услуги, 
 
http://designers-revolution.com/wp-content/uploads/2008/08/apple-hot-girl.jpg
заплащана от ясно установен рекламодател. Следователно от рекламата се изключват такива форми като устната реклама... Но още повече подробности за същността, възможностите и приложенията на рекламата тук >>>
-------------------------------------------------

1670: Кучето трябва да бъду научено, че за тоалетна се излиза навън

Веднага щом видите, че кученцето започва да се шматка насам натам, душейки пода, като че ли се озърта къде е най-добре да си свърши работата, вземам го бързо, бързо на ръце и веднага на улицита.

Когато го грабнете в такъв момент, стига да не се е стискало твърде дълго, кучето ще задържи позивите си за уриниране, докато излезете навън и го оставите да се поуспокои, да се поотпусне и да си намери нужното му място. Още подробности за правилното приучване на кучето към тоалетна навън тук >>>
-------------------------------------------------

неделя, 18 декември 2011 г.

1669: Още за ролята на Питагор за западната нумерология (Rolyata na Pitagor za numerologiata).

Питагор обединява математическите системи на арабите, друидите, финикийците и египтените с науката за природата на човека и така полога основите на съвременния западен вариант на нумерологията.
Данните за раждането на Питагор не са съвсем достоверни, но клонят да е станало около 580 год. пр.н.е. 
 
Той е пътувал много по Халдея, Египет и в други страни, а когато се върнал, полага основите на особено философско общество в южна Италия... 
 
-------------------------------------------------

1668: Повече за числителните бройни в английски език (Chislitelni broyni - angliiski ezik).

Числителното е дума, която обозначава количеството или реда на дадени предмети при тяхното отброяване. Бройните числителни обозначават броя (количеството) на предметите и отговарят на въпроса How many? — Колко?

Варианти за използване на числото нула - 0: Прости числителни бройни от 1 до 10:... Всички числителни бройни имена в английски език тук>>>
-------------------------------------------------

1667: Симфонията е висша форма на инструментална музика (Slushate li simfonia)?

Симфонията е музикално произведение (появило се първоначално в Италия) в сонатна циклична форма, предназначено за симфоничен оркестър, съставено обикновено в три или четири части, включващо понякога и гласове.

В нарицателен смисъл, подобни съчинения са символ на хармоничното съчетаване на различни елементи от един род, с разномащабни неща, образуващи многообразие като немислимо единство. 
 
Произходът на симфоничните музикални изпълнения се крие в края на епохата на барока, когато редица композитори създавали музикални съчинения за струнен оркестър в три части, в които се редуват последователно бързо, бавно, бързо темпо. Още за симфонията, като класически жарн музика тук >>>
-------------------------------------------------

събота, 17 декември 2011 г.

1666: Има знание и знание (Znanie - sistematizirana deynost na choveka).

Знанието е проверен от практиката и удостоверен от логиката резултат от познанието за действителността, отразен в съзнанието на хората, който има обективен характер, независещ от емоциите, предразсъдаците, личните симпатии и антипатии на изследователя.

Нещо повече, резултатът трябва да се повтаря от всеки, който повтаря експеримента и получава същите резултати, независимо от това дали е християнин или будист или друг... Ноше за същността на знанието като систематизирана дейност на човека тук >>>
-------------------------------------------------

1665: пРолевата игра помага в чуждите езици (Roleva igra).

Играчите се ръководят от характера на своята роля в играта и вътрешната логика на средата, в която се развива действието, като заедно създават или следват вече създадения сюджет.
Действията на участниците в играта се считат за успешни или не в замисимост от приетите правила
 
Играчите могат свободно да импровизират в рамките на избраните правила, определяйки направлението и изхода на играта. Още за ролевата игра тук >>>
-------------------------------------------------

петък, 16 декември 2011 г.

1664: Звездната диета на София Ротару за бързо отслабване (Zvezdni dieti - dieta na Sofia Rotaru).

Диетата на София Ротару е разделена на три периода от по 3 дни, т.е. има обща продължителност от 9 дни, през което време може да се постигне доста ускорено отслабване, като свалите до 9 килограма излишно тегло за бързо отслабване.

Единственото, което не се ограничава и в тази диета е водата
 
Но тя трябва да е чиста и да не е газирана. Всички подробности за диетата на София Ротару от раздела на звездните диети тук >>>
-------------------------------------------------

1663: Всеки дистрибутор има съществена роля и функции в търговията със стоки (Distributor – razpredelitel na stoki pri targoviya).

Дистрибуторите действат като посредници между доставчиците на стоки, които им осигуряват определени предимства от по-големите обороти, които реализират на едро, като отстъпки в цените (дистрибуторска отстъпка), възможности за разсрочено или отложено плащане, които в някои случаи достигат до месец или по-дълъг срок (45 дни).


Типичния дистрибутор е собственик и шофьор на бус или ван от среден габарит, който рано сутрин пълни буса с необходимите му количества стокова продукция директно от товарните рампи на заводите производители или от търговците на едро или от вносители, след което разпределя стоката по търговските обекти по своя маршрут... още за ролята и функциите на дустрибутора в търговията със стоки тук >>>
-------------------------------------------------

1662: Какво е това организъм (Organizam - osnovna gradivna edinica na jivota).

Формиранета на всеки организъм като многоклетъчна структура е процес, състоящ се от диференциация на структурите (клетки, тъкани, органи) и функциите и тяхното интегриране както в онтогенезата, така и във филогенезата. 

Изучава се като главен предмет в биологията и е предмет на чести препоръки, свързани със здравето.
Всички живи организми се разглеждат основно като живи системи и се разпределят на различни групи и категории
 • животни, 
 • растения, 
 • плесени, 
 • гъби и 
 • бактерии, 
което образува биологичната система като цяло и нейната класификация, като най-общото деление е на ядрени и безядрени, а по брой на клетките те са едноклетъчни и многоклетъчни... Повече подробности за живите организми и тяхното значение за живота и здравето тук >>>
-------------------------------------------------

четвъртък, 15 декември 2011 г.

1661: Познаваме ли брака като институция (Kakvo e brak)?

Бракът е юридически оформен пред официалните светски държавен орган, свободен и доброволен брачен съюз между мъж и жена за съвместен живот, чрез изграждането на семейство и пораждащ взаимно права и задължения.
Ако изборът не е бил свободен и доброволен, и ако не е насочен към създаване на семейство (например, фиктивен брак, с цел придобиване на чуждо гражданство) то той е недействителен... Още за същността на брака като понятие днес и през историята, тук >>>
-------------------------------------------------

1660: Какво искате - стил или мода (Kakvo e stil v modata)?

Стилът е единство на образа, където формата и съдържанието не си противоречат едни на други. 

Днес в дрехите се развиват едни стилове, раждат се други, а трети умират. 

Даже можем да отбележим, че стиловете могат да се развиват едновременно, обикновено - успоредно, но също и като проникват един в друг.

Така стил е един вид визитната картичка на човека, нещо като собствена емблема за продукта, който той самия представлява в очите на обществото. 
 
Но старшинството на стила над модата е доста странно явление, доколкото модата се е появила няколко столетия преди него... 
 
---------------------
Фотоизточник: google.images

1659: Обезпечени ли сапарите в нашия джоб или ...

Обезпечени пари едно време са били тези, които имат определено стойностно покритие, за разлика от сегашните пари, за които единственото «покритие» са пазарните спекулации - т.н. плаващ курс на валутите.
Обезпечените пари са се появили още в древността в районите на Близкия изток, където за разплащане са се използвали различни фигурки на овце, кози и други, изработвани от печена глина... Още за същността на обезпечените пари и тези, които носим в джоба си тук >>>
-------------------------------------------------

сряда, 14 декември 2011 г.

1658: Понятието "фирма" има две значения (Firma).

Терминът фирма се използва като обобщено понятие за всички пазарни икономически субекти или като синоним за търговското (публичното) наименование на всяка конкретна компания или едноличен търговец, с което те излизат пред света и което подлежи на регистрация и вписване, наред с други данни, в специален търговски регистър на страната.

Понятието фирма има италиански произход (firma, а в англ. ез. - firm) със значение на самостоятелен икономически и юридически субект за осъществяване на бизнес, който е имуществено, организационно и социално обособен участник в икономиката на страната, имащ свое собствено фирмено наименование... Всички аспекти на понятието "Фирма" тук >>>
-------------------------------------------------

1657: Дете или деца са доста широки по смисъл понятия (Dete, deca).

Когато навършат 18 години, децата стават пълнолетни граждани на страната и могат да ползват всички права и възможности предвидени в Конституцията и законите, стига да спазват задълженията и ангажиментите си като пълнолетни хора.

Бебето или младенеца е дете на възраст до около 1 - 1,5 години, което съвпада и с определението за кърмаче, с уговорката, че напоследък на все повече майки не им се кърми, отбиват кърмачетата си и започват да ги хранят с изкуствени бебешки кърми и храни.... Още за понятието "дете" или "деца" тук >>>
-------------------------------------------------

вторник, 13 декември 2011 г.

1656: Можем ли да отслабнем бързо и ефективно (Kak da otslabnem barzo i efektivno)?

Ефективно отслабване е такъв подход, който ще ни помогне да си спестим някои проблеми в периода след вталяването и да закрепим този резултат за по-дълго време.
Често се случва при строгите и продължителни диети да се стигне до разстройство в обмена на веществата, поради намаленото постъпване в организма на необходимите за правилен метаболизъм витамини и минерали... 
 
-------------------------------------------------

0655: Решение за цистита (Lechenie na cistit)?

Проблемът с цистита се усложнява от това, че по време на криза не всеки може да си позволи скъпо струващо лечение или лекарства, а и антибиотиците, по всичко личи, са на изчерпване като възможности, пък са и вредни.

Против цистита е добре да започнете с някакви подходящи билки от рода на Мечо грозде и да ги продължите около 10 дни. 
 
Но по-важното е да се направи една неприятна бабешка процедура, която е доста ефективна. Как да се справяме сами с цистит тук >>>
-------------------------------------------------

1654: Бизнес план е необходим (Biznes plan).

Всеки бизнес план е представата на мениджъра за бъдещето на повереното му за управлениепредприятие. и хода на събитията в него, с цел да се постигнат планираните резултати, най-вече в областта на печалбата.

Добрите бизнес планове трябва да дават ясни и недвусмислени отговори на въпроси като: ... Още за въпросите, на които трябва да дава отговор всеки бизнес план тук >>>
-------------------------------------------------

1653: Коя е подходящата музика за зодия телец (Kakva muzika pomaga na zodia Telec)?

Зодия Телец управлява следните зони от човешкото тяло:
-------------------------------------------------

1652: Библиотеките имат возможност за развитие

Библиотеката е учреждение, което е призвано да събира и съхранява печатни и писмени произведения, основно на книжен носител, като осигурява възможности и условия за широк обществен достъп до своите фондове.

За улеснение на читателите, в библиотеките се изготвят подробни регистри - картотеки, в които  наличната книжнина се сортира по заглавията в азбучен ред или по автори в азбучен ред.Често се поддържат и тематични регистри. Освен книги, вестници и списания, много често в библиотеки се съхраняват и други произведения, като... Още за библиотеката като учреждение за съхраняване на книги тук >>>
-------------------------------------------------

понеделник, 12 декември 2011 г.

1651: Капойрата - бойното изкуство на Бразилия (Capoeira - boyno izkustvo ot Brazilia).

Капоейрото става все по-популярно и извън пределите на Бразилия и може да се каже, че шевства по света, като постоянно завоюва нови почитатели.


Капуерото е уникално направление, съдържащо в себе си най-добрите елементи не само в бразилското, но и в други бойни изкуства. 
 
В него е заложена особена философия, работеща с вътрешната свобода и изразяваща се в неговите елементи, като ... Още за бразилското бойно изкуство капоейра тук >>>
-------------------------------------------------

неделя, 11 декември 2011 г.

1650: Как да се избавим от депресията без лекарства (Kak da izlezem ot depresiata)?

Жените са доста облагодетелствани в борбата с депресията - отиват на фризьор, сменят прическата и цвета на косата си, коригират имиджа си, после затвърждават положението с шопинг, купуват си неща, които преди не са си позволявали.
В периодите на депресия е добре да избягваме самотата, да се отдаваме на любима работа, да си намерим приятно хоби и да си намираме нови приятели по интереси. Още за начините да излезем от депресията без лекарства тук >>>
-------------------------------------------------

1649: Ручие са в основата на кръговрата на водата в природата (Ruchei – kragovrata na vodata v okolnata sreda).

Ручеите са важни за околната среда, като специфични канали на кръговрата на водите, вид инструменти за дълбочинен дренаж и отток на подземните води.

Те изпълняват също и роля като коридори за рибите и миграция в дивата природа. 
 
Биологичната среда за обитаване в непосредствена близост до ручеите се нарича крайбрежна зона. 
 
-------------------------------------------------

1648: Как да изкараме пари от седене в къщи - с надомна работа по интернет (Malko pari s nadomna rabota i sedene v kasti)?

Днес няма да се задълбочаваме в контретни технологии или идеи за надомна работа, а ще направим един малък обзор на философията за осигуряване на подходящи, съвременни възможности за доходи (допълнителни или даже основни) от къщи.
И веднага ще започна с даденостите, а те за всеки един служител са, че със сигурност има не лошо образование. Как да се възползваме от своето образование (каквото и да е то)? Още за изкарването на пари със седене в къщи - чрез надомна работа с интернет тук >>>
-------------------------------------------------

събота, 10 декември 2011 г.

1647: Празнуваме Рождество (Kak da praznuvame rojdestvo)?

На Рождество се вечеря в къщи, в семеен кръг, с най-близките роднини, в атмосфера на спокойствие, съгласие, мир, доброжелателност и приветливост. В този ден трябва да се забравят тъгата и неуспехите.
В отговор, стопаните на дома черпят коледуващите с различни лакомства - сладки, пуканки, корабийки, гевреци, орехи, ошав. По рождество може и да се гадае... Как се празнува Рожедство тук >>>
-------------------------------------------------

1646: Конституцията е основен закон на държавата (Konstitucia - politicheska osnova na darjava).

Конституцията е основния закон във всяка държава, с който трябва да се съобразяват всички останали закони и ако има някакви несъответствия, заинтерисованите лица могат да се обръщат по специален ред към Конституционния съд, за тяхната отмяна.
На конституционно регулиране подлежат всички обществени и политико-правови отношения, които се формират в процеса на осъществяване на основоположни мероприятия на организациите на обществото. 
 
А от друга страна, ако има някакво противоречие, то тогава се прибягва до клаузите на основния закон. Още за конституцията като основен закон на всяка държава тук >>>
-------------------------------------------------

петък, 9 декември 2011 г.

1645: Има ли значение опаковката във Вашия бизнес (Opakovka - silno orajie v marketinga).

Има, и то голямо! Опаковката е средство или комплекс от такива средства, които осигуряват защита на стоката и околната среда, намалявайки вероятността от повреждане и загуби, като в същото време се облекчава процеса на преместване и товарене.
Добре обмислената опаковка представлява цялостен коплекс от средства за подготовка на съответните стоки за преместване, съхранение и транспортиране, с цел те да бъдат своевременно доставени до своето предназначение в съответното количество, качество и комплектованост, като се избягват евентуалните загуби или поне се свеждат до минимум. Още характеристики и занчение на опаковката, като главно оръжие на маркетинга тук >>>
-------------------------------------------------

1644: Какво е персонал (Znaem li kakvo e personal i kak se podbira)?

Персонал е организирана на професионален принцип група от хора (физически лица) за осъществяване на определена работа или услуги в дадено учреждение, организация или предприятие, назначени на определен щат, съгласно трудовото законодателство, имащи определени

 • задължения,
 • отговорности и
 • права.
Персоналът има определени качествени характеристики, като
 • способности,
 • мотивация,
 • професионална квалификация,
 • трудов опит,
позволяващи му да поддържа и развива дейността и целите на наемащата го организация ... Още подробности за същността на понятието персонал тук >>>-------------------------------------------------

1643: Знаете ли как да създадете собствен интернет магазин само за 10 минути

При създаването на собствен онлайн-магазин трябва просто да решите какво ще продавате. Ако това не е проблем за Вас, то може да считате, че по-голямата част от работата е свършена.
Днес, да си създадете електронно търговско място, за продажбата само на един продукт или на хиляди позиции, можете само за ден - два или даже за 10 минути. 
 
При това, забележете, е без значение дали досега сте се занимавали със създаването на каквито и да са сайтове и дали имате и най-малка представа от програмиране... 
 
-------------------------------------------------

1642: Ефективни решения зя реклама на сайт (Prosti iefektivni nachini za reklama na site).

Преди обаче да се възползвате от този мощен инструмент за директна реклама, помислете за съдържанието на своя сайт.   
Да не стане така, че сте много силни в рекламата, а като Ви посетят, се налага да Ви напуснат още на 5-тата секунда, понеже не им предлагате никакъв повод да се застоят и заровят по-надълбоко из Вашия сайт... 
 
-------------------------------------------------

четвъртък, 8 декември 2011 г.

1641: Холдинга има управленски функции по отношение дъщерните фирми (Holding e vid upravlyavasta kompania - sobstvenik).

Освен простите холдинги, съставени от една майчина компания и една или няколко контролирани от нея дъщерни фирми, притежавани частично или изцяло от майката,
има и доста по-сложни и преплетени бизнес холдингови формирования, в чиято структура някои от дъщерните предприятия сами играят майчински функции или притежават дял в самата майка... Още подробности за холдънга, като управляваща компания собственик тук >>>
-------------------------------------------------

1640: Организмите са основна градивна единица на живота (Organizam i organizmi v osnovata na jivota).

Като отделна особа, организмът влиза в състава на вида и популацията, като представлява структурна единица на популационно видовите нива на живота.
Организмите са един от основните предмети за изучаване от науката биология, като за удобство всичките организми се разпределят по групи и категории, което представлява биологическата система за тяхната класификация... Още за организмите като основа на живота тук >>>
-------------------------------------------------

1639: Биотехнологии решават доста от съвременните проблеми и то - ефективно (Biotehnologii v osnovata na principialno nov pat na razvitie).

Биотехнологиите се развиват особено интензивно след 1981 год., като задачите на физико-химическата биология са доста обширни.
Обединява ги това, че същността на всяка научно производствена задача представлява познаване на природата на живота и използване в практиката на знания за процесите и материалните структури на живите организми... 
 
-------------------------------------------------

1638: Какво е монолог (Monolog)?

Монологът е литературен прием, служещ да предаде съкровенните мисли, чувства и желания на персонажа. 

В драматичните произведения, така се нарича сравнително дълга реч на героя, в която той изказва своите мисли, които са твърде интуитивни или опасни, за да ги съобщи на другите персонажи.
В поетичните произведения, монолога и драматическия монолог, е стихотворение, което възпроизвежда речта на някакъв персонаж, насочен към подразбиращ се, но мълчалив слушател или по-скоро читател. 
 
-------------------------------------------------

сряда, 7 декември 2011 г.

1637: Използване на местоименията “many” и “few” в английски език (Izpolzvane na angliyski mestoimenia).

В английските утвърдителни изречения местоимението “many” се използва само:
А. Като определение към подлога: или 

Б. Като определение към съществително, обозначаващо време: или ... 

-------------------------------------------------

1636: Джаз музика (Jazz muzika).

Джазът получава повсеместно разпространение по света.

Характерни черти на неговия музикален език, заложени изначално в него, са импровизацията, полиритмията основана на синкопирани ритми и на уникалната система от подходи при използване на ритмическите фигури - суинг.

Създава се цяло поколение джазови музиканти и композитори, които дават своя принос за по-нататъшното развитие на джаза, за сметка на усвояването на все нови и нови ритмични и хармонични модели... Още за джаза тук >>>
-------------------------------------------------

1635: Дали да започнете лечение по метода на Н. Шевченко против рак (Ne se strahuvayte da zapochnete lechenie po metoda na N. Shevchenko protiv rak).

Притеснявах се за живота на баща ми (а ако кръвотечението не спре?), но и не исках да се мъчи, надявайки се подсъзнателно, че има и други метод за борба с болестта.

Тогава се отказахме от операцията и опитахме с хомеопатия.

Независимо от мрачното „пророчество“ на уролога, минаха 3 години, но наскоро се възстанови сълното кръвотечение и баща ми го хоспитализираха... Още мнения и препоръки за метода на Н. Шевченко против рак тук >>>
-------------------------------------------------

1634: Как се избира име на куче

На кучето му е все тая как го наричате, но е добре на Вас да Ви харесва, защото от това в бъдеще може да зависи отношението Ви към животинчето, а от Вашето отношение към него, зависи и неговото отношение към Вас.
Хората, които разбират от кучета, твърдят, че е добре в името на кучето непремено да има звука “р”. 
 
-------------------------------------------------

1633: Култура като термин (Kultura - termin ot jivota na horata).

С термина култура се маркира принадлежността към определена епоха или определен народ - културата на българите, култура на древните българи. 

Но същността на термина е във възпитанието на човека, неговите морални качества, маниери на общуване и нивото му на поведение.
Като цяло, културата е понятие, което не може да се определя количествено, но определено има с множество качествени признаци. ... Още за понятието култура тук >>>
-------------------------------------------------

понеделник, 5 декември 2011 г.

1632: Основите на нумерологията (Osnovi na numeroligiata).

Номерологията се използва при анализ на човешкия характер, за да се определят неговите особености, природни дарби, слабите и силни страни.
Някои хора се ползват от нумерологията, за да си подбират подходящ партньор в бизнеса, в работата или в живота за съвместен брак, на базата на сравняване на нумерологичните характеристики и техните съвпадения за сравняваните хора. ... Но повече за основите на нумерологията тук >>>
-------------------------------------------------

1631: Повече за понятието мениджър (Manager).

Понятието мениджър е получило широко разпространение в съвременното общество и често се използва за щяло е нещяло. 

Например, секретарката е офис мениджър, личен състав (кадровика) е менидър по персонала, за чистачката няма да го коментираме, но и тя сигурно управлява метлата.
С други думи, за пристиж, винаги може да добавите понятието към произволна длъжност. Мениджърът е едно от най-нееднозначните кадрови понятия в нашето съвремие... Още за мениджъра тук >>>
-------------------------------------------------

Най-популярните публикации тук:

Възникна грешка в тази притурка