26.07.2010 г.

i-100705-008_01 Работа или Омагьосан кръг. Огледай себе си

i-100705-008_01 Работа или омагьосан кръг: Как излизаме от кръга. Стъпка първа: Огледай себе си.

(Kak izlizame ot kraga: ogledai sebe si)

Стъпка първа: Огледай себе си. Какво представляваш самият ти и с какво разполагаш. Кое най-много те кара да се предаваш и да се отпускат ръцете ти?
Фотоизточник images.google

1-1. Дали не е просто мързелът? – Или ти ще убиеш него, или той ще убие тебе! Ето ти два избора. Кой от двата е верният?
Ако избереш – ти да убиеш мързела си а не той теб - никога и не се предавай! Изход има! Той е тук – в този верен избор.

Фотоизточник images.google

1-2. А може би многото работи, струпали се на главата ти, са които карат да се отпускат ръцете ти? Ти трябва да ги свършиш но не знаеш откъде да почнеш? Тогава разрешението е много просто:

- Не затруднявай излишно ума си! Защо да държиш и трупаш много ангажименти на ум? – вземи просто лист хартия и ги напиши.

Фотоизточник: images.google

А после се заеми един по един да ги разрешаваш. Това е всичко!

- Но може би ти мислиш, че да ги пишеш на хартия само ще загубиш време? Но я прецени колко време си загубил до сега? Не си ги писал, но само си бездействувал и си се измъчвал от мисълта че трябва да ги свършиш а пък не си ги свършил! – толкова време си изгубил и си се мъчил съвсем напразно! - Влязал си в омагьосания кръг!

Ето с този лист хартия идва краят на твоето мъчение! Напиши и после започни – от днес започни – да „изяждаш“ написаните неща едно по едно. Излизането от кръга става по проста рецепта – това е тя:

- Което свършиш - задрасквай от листа. Което ново се появи – записвай го - ще го задраскаш когато му дойде времето.

След третото четвъртото задраскано – ще просветне Надеждата. Ще видиш че с Божията помощ и с твоето усърдие нещата се изчистват! Това ще те окрили да удвоиш усилията. Неусетно ще придобиеш вкус да побеждаваш така лесно тези малки неща. Вкусът ще донесе нови победи над малкото. Леките победи над малките неща довеждат незабелязано голямата победа! Тази е рецептата за излизането от кръга. Не си първият нито последният.

Така ще придобиеш много ценен вътрешен опит: трудът е труден – да! Но удовлетворението от победата си заслужава труда!

Хоризонтът вече просветва!

Фотоизточник images.google

Този вътрешен опит никой с думи не може да ти го опише, а ти вътре в себе си ще имаш вече вкуса да се развиваш, да бъдеш дори най-добрият в своята работа!


Фотоизточник: images.google

Не забравяй: това което постигна с тази първа стъпка е просто! (някои хора за едно мигновение го осъзнават, а други и за цял живот не могат). А ти никога не се връщай назад, а с този опит върви само напред!

1-3. А може би ръцете се отпускат поради липса на работа? ... Нямаш работа, от тук нямаш и пари – как да покриеш разходите си и т.н – от това ли се отпускат ръцете ти?

Тогава – да потърсим заедно?

Ето останалите две задължителни стъпки.

Използвани източници:
nadomno.forumy.eu
rabota-bg.blogspot.com
nadomnarabota.blogspot.com
internetrabotta.blogspot.com
pari-te.blogspot.com
________________________________________________
© 2010 Vasiliadis Vasilios - автор, All rights reserved!
© 2010 Д. L. - издател, All rights reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.

Най-популярните публикации тук: