8.06.2010 г.

Чаша хубаво кафе сутрин

Кафето - нашата ободряваща напитка сутрин и следобед!


Ако искате да се насладите на ободряващата напитка сутрин или следобед то знайте че приготвянето и е цял ритуал .

Любители на Еспресо кафе.

Важното е то да бъде отлично смляно точно за Вашата кафе машина !Ако е даже малко по-едро веднага губите тъй желаният каймак . А ако сте го смлели малко по-ситно то ще бъде много силно , горчиво и черно !

За хубаво еспресо кафе предпочитани и добри са смес кафетата - Арабика и Робуста в отношение 20% към 80% ! И не на последно място - хубавото кафе Еспресо се прави все пак с кафе!! За една доза ползвайте от 6,5гр. до 8гр. кафе .

Шварц кафе!

Хората предпочитащи шварц кафе са една голяма група от цял свят . Приготвя се в специални кафеварки с кана и филтър . Кафето Ви за този вид машина задължително трябва да бъде много едро смляно. Смеската за този вид кафе отново е по ваш вкус , но за него по-подходящи са силните кафета и смески !
 
Автоматична машина за шварц кафе !

Турско кафе!

Турското кафе - предпочитано в района на Египет , Гърция , Турция , Балканите и населението по цял сват от тези райони . Истинско предизвикателство е приготвянето на този вид кафе . За добро турско кафе към основното кафе (робуста) задължително се прибавя ръж и леблебия в подходящи пропорции !

Ще попитате защо ? Добавянето на ръж и леблебия към чистото кафе прави истинският каймак на кафето след неговото варене . Вари се бавно на тих огън в джезве и се внимава за каймакът му !

Насладете се на опияняващата напитка сутрин като ритуал и следобед за тонус ! Кафето има дори лечебни свойства , но това е друга тема - очаквайте скоро !!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

В помощ на българите - у нас и по света: